Ta bilvejen gennem Vestsverige

Det vestlige Sverige består af Bohuslän, Dalsland, Västergötland og Göteborg. I egen bil kommer du hurtigt fra én attraktion, gourmét-oplevelse eller udendørsaktivitet til den næste!

Ferielykke i historiske fiskersamfund

Bohusläns kyststrækning strækker sig fra Göteborg og helt op til grænsen mod Norge. Bare synet af havet er en rejse værd! Gå ikke glip af Tjørn med Akvarel Museet i Skärhamn og øen Orust med dens strand- og havneliv. Ved Strømstad venter Vitlycke-helleristningerne.Tip: Parker din bil i Strømstad og tage en færge til Kosterhavet Marine Nationalpark!

Få hele Vest-Sverige med!

Byen Bengtsfors ligger ved Dalslands Kanal og tilbyder kajak og fiskeri, samt et møde med Stubbefolket. Disse finurlige væsener lever i naturen og finder hurtigt vej til især børnenes hjerter. Hvis du kører videre til Trollhättan kan du opleve du Saab museum og sightseeing-ture i Trollhättan kanal; husk osse at få set de flotte vandfald i centrum. Byen Mariestad har en fremragende beliggenhed ved søen Vänern og en smuk kystlinje. Desuden er den én af Sveriges bedst bevarede gamle byer .

Gøta kanal starter i Mariestad. Følger du kanalen i bil, ligger Karlsborg knap en time væk. Byens største attraktion er den gigantiske Karlsborgs Fæstning. Den blev bygget i årene 1819-1909. Der arrangeres spændende ture, der giver indblik i fortets storhedstid. Västergötland og området omkring Ulricehamn, Borås og Gällstad er Sveriges tekstilcentrum. 40 inspirerende ´factory outlets´ med designer tøj, interiør og sportsudstyr- og beklædning ligger i kort køreafstand fra hinanden. Husk at tjekke Lager 157 og Borås Textilmuseum!  Borås textilmuseum og det nærliggende område har været centrum for den store tekstilindustri i Sverige og var frem til 60’erne også centrum for produktion. For børnene er Borås Zoo naturligvis et hit.
Tag også en tur forbi Marstrand, hvor du både kan forkæle dig selv med et spaophold, og opleve store seværdigheder som Carlstens Fæstning.

Besøg også Läckö Slott, som ligger i den smukke Ekens skærgård i Vänern. Slottets 700-årige historie og dets unikke, velbevarede baroksale udgør en spektakulær rammer for både udstillinger og konserter.

Læs mere om Vestsverige her