Tosselilla Sommarland

Denne dejlige sommerpark er opdelt i flere temabaserede områder, som har noget for enhver smag. Tosselilla er Skånes største forlystelsespark og ligger lige udenfor Tomelilla i naturskønne omgivelser.  Når  entréen til parken én gang er betalt kan hele familien lege, bade og underholde sig med alle forlystelserne lige så meget I har lyst – eller energi – til. Parken har desuden masser af hyggelige skyggefulde grillpladser.

Parken er inddelt i flere spændende områder: et stort vandland med over 15 forskellige aktiviteter, Motorland med gokarts og motorbåde, samt Sommerland med store hoppepuder, ”crazy bikes” og BMX bane. Tarzanskoven med de tamme dyr, guldvaskning og forhindringsbaner er også populær. Endelig er der Tivoliland, med karruseller for hele familien, rutsjebaner, radiobiler, karruseller, samt meget andet. Som noget nyt kan du og familien nu købe jeres billetter online og gå hurtigt gennem indgangen.

”Skinne-cykel” i Skåne

Hvad med at prøve noget helt nyt og opleve de smukke skånske landskaber på skinne-cykel (en pedaldrevet dræsine)Før i tiden blev dræsiner og skinne-cykler brugt ved inspektioner af jernbane-spor og – arbejde. Selvom de i dag generelt er gået på ´pension´, er der stadig enkelte bevaret og altså nu til rådighed for dig, der gerne vil opleve Skåne fra jernbanesporet. Tag vennerne eller familien med på en tur langs de Skånske jernbanespor – det er den smukkeste måde at nyde de varierende landskaber på. Den friske luft, motionen og det tætte møde med naturen er optimalt til en mindeværdig dag med picnic og oplevelser.

Tykarpsgrotten

Tykarpsgrotten ved Hässleholm er  en ca. 20.000 m2 stor  kalkgrotte 10-12 meter under jorden. Optagelserne fra grotten i filmatiseringen af Astrid Lindgrens berømte klassiker ”Ronja Røverdatter” fandt sted her, i denne fantastiske grotte. Der er guidede ture med historiefortælling og og flagermus vandreture når der er sæson. Der er både en cafe og en gavebutik.