Dalahesten, de karakteristisk Falu-røde huse, fantastiske folkedragter, midsommerfester og folkemusik er blot nogle af dem!

Heldagsoplevelse ved Falu Koppergruve

Falu Koppergruve var i 1600-tallet verdens største koppermine, og området omkring står også på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Blandt mange andre oplevelser i området, kan du blandt andet tage på sightseeing-ture 67 meter under jorden, besøg Lilla Gruvebyen med eksperimentarium og oplevelser, tag det lille minetog og nyd det historiske sus, der foenemmes overalt i byen.

Dele af gadenettet er helt uforandret siden 1646, og i kvartererne Elsborg, Gamla Herrgården og Östanfors kan du spadsere rundt og se smukke bygninger. Sulten eller tørstig? – i Bergsmansgården Gamla Staberg kan du nyde nyde en dejlig frokost eller andet, mens du fordøjer de mange indtryk.

Åbent hus hos Carl Larsson og Anders Zorn

Carl Larsson og Anders Zorn er to af Sveriges mest kendte kunstnere. Carl Larsson-gården ligger 15 minutter fra Falun, og er et must at besøge for de, der er interesserede i svensk kunsthistorie, interiør og design.

Carl og hans kone Karin skabte et hjem, som den dag i dag inspirerer interiør-designere. Det fargerige miljø og de rustikke møbler afspejles i mange af Larssons billeder. I Mora blev Anders Zorn født i 1860, og i hans gamle hjem kan du få et rigt indblik i hans liv. Zorn er en international success, fremfor alt i USA, og han malede blandt andet portrætter af tre amerikanske præsidenter.

Store oplevelser på musikfronten

Midsommerfestlighederne i Siljansbygden, dansebands-ugen i Malung, festivalen ´Musik vid Siljan´, samt Bingsjöstämman, er yderst populære musikarrangementer. Spektakulære toner vil du garanteret også få at høre ved friluftsscenen Dalhalla som ligger i et nedlagt kalkstensbrud.

Læs mere om Dalarna her

EU_centrerad_RGB_150-px-bredde