Er du interesseret i nordiske eller eksotiske dyr? – eller er du måske mere optaget af, hvad der gemmer sig under havoverfladen? I Vest-Sverige finder du masser af sjove og varierede dyreparker.

Nordens Ark

Nordens Ark i Bohuslän holder åbent hele året og har over 80 udrydningstruede arter – nordiske såvel som mere eksotiske. Her lever Amur-leoparder og japansk trane side-om-side med bl.a. ulve, jærve og skovrener. Dyrene kan betragtes langs en 3km. lang sti, og parken tilbyder desuden hotel, guidede ture og dagslejerskoler for børn.

Havets hus i vandkanten ved Lysekil

Ved Havets Hus i Bohuslän kommer du tæt på hajer, søstjerner og krebs, samt meget andet. Museet giver et godt indblik i dyrelivet, som finndes i Skagerrak og Kattegat. Der arrangeres også guideture, strandskole og sælsafari.

Baldersnäs Landrasegård – en ægte svensk bondegård

Lad børnene opleve en svensk bondegård som den var i gamle dage! På Baldersnäs Lantrasgård i Dalsland venter både geder, heste, køer, kaniner og mange andre dyr på besøg. Gården giver indblik i, hvilke dyr man traditionelt har opdrættet på svenske gårde. Afslappende og sjovt – et herligt stop for hele familien.

Afrikansk savanne i Borås Zoo

Borås Zoo ligger i centrum af byen Borås og har over 80 dyrearter. Blandt meget andet kan du opleve savannen med de afrikanske dyr. Her er løver, giraffer og vilde hunde, foruden nordiske arter som bjørn, ulv og elg. Safaritoget og det fine abehus er også meget populære attraktioner. Dyreparken ligger perfekt ved siden af en hyggelig campingplads.

Læs mere om Vestsverige her