Sandstrand Öland

Formet som en asparges byder den lange ø på alt det bedste, I kan drømme om på en familieferie – og så er det blot tre timers kørsel fra Danmark. Öland er naturligvis omgivet af hav til alle sider og byder på masser af Sveriges allerfineste sandstrande, samt dejlige havne- og kystmiljøer. Samtidig er Öland det sted i Sverige, der har flest solskinstimer.

Lystfiskeri

I Sydsveriges lavlandssøer kan du fange gedde, sandart, aborre og andre fiskearter. Efterhånden som du rejser nordpå, skifter landskabet karakter. Det bliver barskere, mere bakket og skovklædt – med søer i tusindvis, hvor du kan fange flere af de samme arter, men også karper, ørred, stalling mm. Kystfiskeri:  Sveriges østkyst er kendt for skærgården med dens mange øer og skær. Du kan leje en båd eller fiske fra kysten på en af øerne langt ude i skærgården. Der er gode muligheder for at fange en stor havørred eller gedde. Læs mere om fiske i Småland her.

Oplev skærgården!

Tjust Skærgård i det nordøstlige Småland er som skabt til oplevelser – i kajak, på cykel, til fods og med turbåd. Faktisk byder Smålands skærgård på mere end 5.000 øer og skær. Nogle ikke større end ryggen af en sæl, andre kilometerlange og -brede med små, maleriske samfund af falurøde træhuse, kilometervis af grusveje, som snor sig langs kystens bugter og tværs gennem skyggefulde egelunde og duftende blomsterenge, for at ende ved en vig med solvarme klipper og en badebro, der bare beder om at blive brugt.

Læs mere om Småland her