Glimmingehus Slot

Glimmingehus er Nordens bedst bevarede middelalderborg, opført af borgherren Jens Helgersen Ulfstrand i 1499. I dag fyldes borgens sale af turister, som fotograferer den flotte udsigt. Her kan du følge med på en guidet tur og høre mere om slottets historie eller teste gamle arbejdsredskaber inde på gården. Fremvisning af borgen foregår dagligt i sæsonen. Når du bliver sulten, kan du bestille middelaldermad i restauranten, og bagefter kan du hvile ud i urtehaven. I juni arrangeres den populære familiebegivenhed ”De 10.000 ridderes dag”, hvor børn kan skyde med bue og pil, prøve en rustning eller blive slået til ridder.

Ales Stenar

Mellem himlen og havet, ovenfor Kåseberge, lige øst for Ystad, finder du en af Sveriges mest gådefulde seværdigheder Ales Stenar som består af 59 store stenblokke, rejst i en 67 meter lang og 19 meter bred skibslignende formation. En del tror, at stenene er et gravmonument, mens andre hævder, at stenene har fungeret som et astronomisk ur. Stenenes placering bevirker, at solen går ned på den nordvestre sten om sommeren, og om vinteren går den ned på den eksakte modsatte sten i skibssætningen. Trods uvisheden er der dog enighed om, at skibssætningen er den største og bedst bevarede i Sverige. Hvis du kører langs kysten mod Ales stenar, ser du paragliders, som udnytter vinden fra havet over de stejle bakker. Afslut gerne dagen i Kåsebergas hyggelige havn, hvor de omtalte fiskerøgerier er et perfekt udflugtsmål.

Foteviken/ Trelleborgen

Indstil tidsmaskinen på vikingetiden og følg med til Fotevikens museum. Her i det rekonstruerede vikingemiljø, vikingebyen ved Höllviken, kan du opleve den spændende vikingehistorie som for 900 år siden. Vikingebyen ved Foteviken er opbygget det sted, hvor der blev udkæmpet et stort slag i juni 1134, men også ved det sted som før 970’erne var viet til aseguderne. I Fotevikens vikingeby møder du vikinger og håndværkere, og du kan prøve livet som viking. Du kan også kigge ind i vikingehusene eller købe et minde med hjem i museumsbutikken.

Læs mere om Skåne her