Kalmar slott

Et besøg på Kalmar Slot, Nordens bedst bevarede renæssanceslot, vil føre dig på en rejse tilbage i tiden og især børn mellem 7 og 12 år kan opleve eventyr ud over det sædvanlige. Tænk at få lov til at dyste mod den sorte ridder, jage store rotter i slotskøkkenet, dække op for slotsfruen og udføre en desperat flugt gennem Gustav Vasas gammeldags toilet. Klarer du alle elementerne i slotskampen, bliver du slået til ridder, hertug eller prinsesse ved en højtidelig ceremoni.

Huseby Bruk

Huseby Bruk er altid et hit og byder på et væld af oplevelser for både børn og voksne. I vil blive ledsaget af en kyndig naturguide, som tager børnene med på en spændende oplevelse ved en mose, og med hjælp af forstørrelsesglas opleves de små krybs forunderlige verden i deres vandmiljø.

Eksjö – en enestående træby

Gader, hegn og gårde i den gamle by Eksjö vidner om en levende og rig fortid. Med rødder helt tilbage til middelalderen, og ikke mindst et antal usædvanligt velbevarede bygninger fra 1600-tallet og fremefter, lever Eksjö virkelig op til sit tilnavn: “Den Enestående Træby”.

Du bør bestemt lægge turen forbi Habo Kirke, som kaldes for “Trækatedralen ved Vättern”, og er én af Sveriges mærkværdigste trækirker. Kirken fik sit nuværende udseende i 1723. Det unikke ved kirken er dens arkitektur, der gør, at den minder om en katedral, trods at den er bygget fuldstændigt i træ.

Læs mere om Småland her