Kulturen i Lund

”Kulturen” er et friluftsmuseum midt i det centrale Lund. I to bykvarterer med over tredive kulturhistoriske bygninger vises udstillinger om kulturhistorie, håndværk, kunst og moderne design. Træd ind i husene og oplev livet i byen og på landet, fra middelalderen og frem til 1930’erne. Du kan også vælge mellem omkring tyve andre udstillinger, der er fulde af interessante genstande og mærkværdige sager, som vil vække forundring hos både store og små. Der arrangeres også højtlæsning, workshops med håndværk og sløjd, lege, børnerundvisninger og meget mere.

Wanås Slot

I Wanås smukke omgivelser finder du en kunsthal, et slot, et økologisk landbrug og en skulpturpark med over 50 permanente værker, der både indbyder til betragtning og leg året rundt, da flere af kunstværkerne lokker børn og voksnes nysgerrighed. På Wanås mødes kunst, natur og historie. Her går du på kunstudstillinger og oplever samtidskunsten, som forbløffer såvel de kunstinteresserede som alle andre. Oven i købet får du en lærerig rejse tilbage i tiden og en stor portion frisk skovlugt. Senere kan du nyde duften af nymalet kaffe i den økologiske café.”

Folkets Park

Folkets Park er en oase midt i byen, hvor der venter masser af oplevelser og aktiviteter for alle. I snart 125 år er folk kommet til Malmøs mest elskede mødested for at slappe af, more sig og bare nyde livet. Den charmerende Park tilbyder desuden Malmøs bedste natteliv, et eventyrligt kulturhus, et traditionsrigt dansepalads og skønne udeserveringer. Der er også en spændende legeplads, et stort soppebassin, eventyr-golf, mini-zoo, ponyridning, børneteater, kunstgalleri, terrarium og tivoli, og det er gratis at komme ind.  Husk at Folkets Park også er en skyggefuld bypark med små søer, græsplæner – der gerne må betrædes!

Læs mere om Skåne her