Frugtbar muldjord og et mildt klima får afgrøderne til at trives i Skåne, som kan prale af Sveriges første høst hvert år. Lækre nye kartofler, asparges, gulerødder, ærter, jordbær, æbler og meget, meget mere. Kig ind i en af Skånes mange gårdbutikker, smag på og køb de lokale grøntsager, som er høstet samme morgen. Alle husdyr på gårdene lever et naturligt liv, fri for kemikalier og genmodificeret foder. Dette medfører lykkeligere husdyr, og kød der smager bedre og mere.

Skånske madoplevelser

Stjernekokke kombinerer Skånes hjemlige smage med international madkunst. De delikate retter fremtrylles af Skånes netværk af certificerede restauranter, også kaldet Skånska Matupplevelser.

Skånes vingårde

Skåne har etableret sig som Europas nye vinregion, og vineksperter taler om ”Skånske sensationer”. Det milde klima og den lange vækstperiode skaber nye forudsætninger, hvor flere og flere bønder vælger at dyrke vin som hobby, for senere at starte en kommerciel vinproduktion. Efter forudgående aftale tager de fleste vingårde gerne imod besøgende.

Kiviks mosteri

Kiviks mosteri har gennem fire generationer været Sveriges største producent af forskellige æbleprodukter. Besøg mosteriet og se den spændende udstilling på Äpplets Hus. I gårdbutikken kan du vælge mellem en lang række æbleprodukter. Du kan også gå en tur i de fine haver – og hvorfor ikke afslutte besøget med et dejligt måltid mad i restauranten. Tilpassede events, kurser og konferencer kan arrangeres.

Gårdbutikker

GSkånes bønder og producenter har en passion for deres lokale mad. Listen over økologiske lokale produkter, som produceres og sælges her, er endeløs. Når du kører på landevejen, skal du holde øje med de små skilte til gårdbutikkerne. Stop der, få en snak med bonden, og køb de utroligt lækre produkter med hjem. Et par gode eksempler på gårdbutikker: Ängavallens gårdbutik, Sveriges første økologiske, i en helt egen division, sælger den højeste kvalitet af økologiske delikatesser. Edenryds gårdbutik er fuld af egne grøntsager og nøje udvalgte lokale produkter. Tirups urtegård sælger stedets egne varer både i butikken og i caféen. Nyrops osteri producerer og sælger egne oste. Og Kåseberga Fisk tilbyder delikate fiskeretter og nærproduceret snaps og øl.
Læs mere om mad og drikke i Skåne her