Gøteborgs bedste shopping-område

I Gøteborg kan du få det hele! Du kan shoppe i stormagasiner som NK og Nordstan og browse i mærkevarebutikker på hovedgaden Kungsportsavenyen. Søger du mere unikke ting bør du besøge den ældste bydel Haga, som er fuld af vintage og ´second hand´. Haga Nygata har et godt udvalg af antikbutikker, og er du på udkig efter indretning, design og brugskunst må du ikke misse Designtorget, Haga Hem, R.O.O.M. og Engelska Tapetmagasinet i og omkring Vallgatan.

I gågaderne Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan, indenfor voldgraven, finder du den største koncentration af butikker. I de senere år er et stort antal lokale designnavn dukket op i distriktet, og langs Vallgatan og Magasinsgatan ligger flere cool mode- og design-butikker, samt forretninger med lækre møbler og kunsthåndværk. Café-miljøet summer også af liv!

40 fristende fabriksudsalg i Västergötland

Området rundt Ulricehamn, Borås og Gällstad er Sveriges indkøbscentrum når det gælder tøj og tekstiler. Områdets 40 lagerudsalg bugner af tøj, sportsudstyr og indendørsdesign. Ét af de største varehuse er Lager 157, hvor du kan få bl.a. Diesel, Lee, Filippa K, Tiger, Gant, J. Lindeberg og Puma for ned til halvdelen af prisen i butikkerne. Tager du til Borås finder du blandt andre Marks Pelle Vävare, Kasthall og Vävkompaniet – sidstnævnte har kunsthåndværk lavet af lokale kunstnere.

Rörstrand Porcelænsfabrik i Lidköping

Rörstrand blev startet i 1726 og har både et museum, factory outlets og en hyggelig café.
Hylderne er naturligvis sprængfyldte med porcelæn, glas og keramik fra kendte mærker som Iittala, Hackman, Arabia, Höganäs Keramik og BodaNova. Hos Rörstrand vil du helt sikkert fristes til at fylde hele huset med smuk brugskunst og meget andet.

Læs mere om Vestsverige her