Sverige – Børnenes paradis!

Sverige er fyldt med zoologiske haver, forlystelsesparker og familie-museer lige fra Lapland i nord til Skåne i syd. Læs videre, og markér børnenes favoritter på kortet !

Kystnært i Sydsverige

Hvis du kommer i bil fra København via Øresundsbroen, har du nem adgang til Malmø´s zoologiske haver, museer, udendørsaktiviteter og camping, der alle passer perfekt til familiens mindste. Følg de hvide sandstrande i nord til de populære forlystelsesparker Astrid Lindgrens Verden og High Chaparral i Småland. Måske ender du i det vestlige Sverige, med metropolen Göteborg og Bohuslän´s kyst med udendørsaktiviteter på vand og i land fra tidligt forår til sent efterår. Nyd også små samfund som Smögen og Grebbestad og øerne Marstrand, samt Kosterhavet National Park. Sørg også for at nyde et måltid mens børnene svømmer – Bohuslän har skaldyr i verdensklasse!

Landlig idyl i Midtsverige

Landskabet i Midtsverige byder på tusindvis af søer, strande, skove og smukke skærgårde – midt i alt det smukke finder du hyggelige campingpladser. Värmland´s kulturby Karlstad har en bred vifte af aktiviteter for unge og gamle, mens Dalarna lokker med zoologiske haver, forlystelsespark og Falu Kobbermine – så fabelagtig fascinerende, at den har fået sig en plads på UNESCOs liste over vigtig Verdenskulturarv.

Store oplevelser i det nordlige Sverige

Nordsverige – med Jämtland, Härjedalen og landskabet i svensk Lapland aller længst mod nord – er mindst lige så betagende om foråret, sommeren og efteråret, som det er om vinteren. Hvad med at opleve unikke cykelture, vandreture og klatring i Åre og Östersund? – eller sightseeing med Samere gennem Abisko National Park; kun din fantasi sætter grænsen. Søer, vandfald, skove og dyreliv i det nordlige Sverige venter på at blive opdaget, mens regionen også tilbyder forlystelsesparker og museer. Endeligt er der selvfølgelig, Sveriges nationalklenodie ´Midnatssolen´, som bare må opleves!