Eksjö er helt perfekt for både voksne og børn på udkig efter sjov. Byen ligger desuden midt i det område, der kaldes for Møbelriget!

Træhuse fra 1600-tallet

Eksjö har en enestående beliggenhed i Smålands frodige natur. Det er et ´must´ at leje en cykel for at komme ekstra tæt på skovene og de hyggelige røde hytter – de er præcis som taget ud af forfatteren Astrid Lindgrens bøger. Eksjö er kendt for sine mange smukke træhuse. Den ældste del af byen, som byder på masser af butikker, kirker og livlige pladser, er karakteriseret ved rustrøde, creme-farvede og lysegule huse fra 1600-tallet. Der tilbydes guidede sightseeing-ture gennem de brostensbelagte gader. Turene slutter ved en anden attraktion – nemlig Eksjö Museum for kunst!

Spændende oplevelser – inde og ude

Børnefamilier bør helt sikkert opleve Skurugata, som er en 800-meter lang slukt lige udenfor byen . Byens borgerne vil nok fortælle dig, at kløften er beboet af trolde og hjemsøgt af en flok bøller, der døde for længe siden. Medbring gode sko og være forberedt på overraskelser undervejs! Er du til eventyr på vandet? – så tag til søen Solgen, hvor du blandt andet kan leje en båd og tage på fisketur.

I Västra Storgatan 5 i Mariannelund ligger et sjovt dukke- og legetøjsmuseum med flere tusinde genstande. Og når I allerede er der, anbefales det at besøge museet Julles Mekaniske Værksted, hvor tiden nærmest har stået stille i over 150 år. Her kan du se et komplet byværksted med støberi, smedie og tømrerværksted. Tip: verdens bedste karameller sælges fra Mariannelunds Karamelkogeri lige i nærheden!

Læs mere om Småland her