Ønsker du at opleve de allerbedste naturområder i Jämtland og Härjedalen? – så sæt kursen mod Østersund, Åre, Lofsdalen, Vemdalen og Funäsfjällen!

Østersunds eventyrlige familieaktiviteter

I Østersund kan du blandt andet bade i Storsjøbadet, besøge det fabelagtige friluftsmuseum Jämtli, lade de mindste boltre sig i Junglehuset, eller tage hele familien med på sjov i eventyrhuset Multi Challenge. Om sommeren holder Frösö Zoo åbent og byder hele familien indenfor. Hele året kan der lejes cykler, og det kan varmt anbefales at tage en tur rundt om søen Frösön, som ialt er på 36 km og byder på varieret naturlandskab – fra den smukke Frösö kirke er udsigten fantastisk!

Charmerende Åre er fuld af liv – året rundt

Åre bugner af familieattraktioner! På den 1.420 meter høje fjeldtop Åreskutans finder du Sveriges højest beliggende café – et flot turmål for børnefamilier. Tag evt. cyklen med – turen ned fra fjeldet er sjov og spændende, og der er masser af cykelstier at vælge imellem i varierende sværhedsgrader. Åre Zipline Park, badelandet Holiday Club, samt elgparken Millest Moose Farm er endnu et par fantastiske attraktioner, der alle vil vække begejstring.

Lofsdalen med bjørnesafari og cykling

Fra maj til juli kan du tage med Lofsdalen Bear Den på spændende bjørnesafarier – en oplevelse alle i familien vil huske. Lofsdalen Bike Park har både downhill og andre svære cykelruter. Antallet af cross country løjper er enormt – både omkring søerne og i fjeldområderne. Er du mere til vandring, så tag til Digervålen. Herfra er udsigten over Sonfjällets Nasjonalpark simpelthen formidabel. Og har du børn med er Downhill-parken i Lofsdalen tilpasset til selv de mindstes behov.

Aktive dage i Vemdalen

Fra tidligt forår til sent efterår byder Vemdalen på ideélle forhold for lystfiskeri, cykling, kano, golf og vandring. Området er samtidig et af de områder i Sverige, der huser flest bjørne. Åtgårdens Cykel tilbyder guidede cykelture, mens vandrere elsker Storhogna. Den rene klare luft, og alle indtrykkene er ren magien for både krop og sjæl. Søen Veman er ideel til kano- eller kajakture  – start i Vemdalen by og sæt kurs mod Svegsjøen. Nogle af områdets imponerende vand- og strømfald inkluderer Sångbäcksfallet, Fettjåfallet, Fallmoranfallet, Rändåfallet og Mittåfallet – altid et prægtigt syn.

Funäsfjällen – et ægte sommerparadis

Funäsfjellene har supergode vandrestier og herligt fiskevand, mens Härjedalen Fjellmuseum giver et sjovt indblik i det fascinerende område. Området har masser af unikke spisesteder, som byder på lokale specialiteter som fisk og vildt. Restaurant Agaton i Ramundberget er berømt for sit fokus på samiske madtraditioner. Den bedste måde at slukke tørsten på, efter en dag med friluftsaktiviteter, er at teste det lokale øl ´Messmöl´ fra mikrobryggeriet Steampunk!