Nyd solen, bad fra klipperne og indsnus den dejlige atmosfære i de små gader. Du kan osse hoppe på en færge ud til Väderöarna og Valö!

Mad og kulturelle oplevelser på rad

Arkitekturen og gaderne i Fjällbacka afspejler, at de lokale folk har levet af fiskeri i århundreder. Men byen har også en glamourøs side! Skuespillerinden Ingrid Bergman, der vandt tre Oscars, tilbragte hver sommer her fra 1958 til 1982 . Hendes hus er beliggende på Dannholmen, lige udenfor Fjällbacka og hun mindes også med en statue på torvet . Forfatteren Camilla Läckberg voksede også op i Fjällbacka og har henlagt plottet i sine kriminalromaner hertil: Om sommeren kan du tage på sightseeing-ture gennem byens gader, hvor mysterierne finder sted.

Valö og Väderöarna – sidste udpost før det åbne hav

Øen Valö kan ses inde fra Fjällbacka gæstehavn, og herfra afgår færgen mange gange dagligt. På Valö er der vandrerhjem og fine naturområder, og øen er omgivet af nogle af Sveriges fineste hummer- og østers-farvande. Fristende? I Fjällbacka tilbyder flere turoperatører både fiske- og skaldyrs-safarier!

Väderöarna ligger udenfor Valö og er et naturreservat, der består af 400 øer. Derfra breder tusinde kilometer hav sig ud – Skagerrak, Nordsøen og Atlanterhavet længere borte. Øen Storö er et paradis for friluftsentusiaster. Her er der et fint fyrtårn og flotte bademuligheder, og på Väderöarnas Värdshus serveres lækre fiske- og skaldyrs-måltider.

Læs mere om Vestsverige her