Her er restauranter, caféer og spændende butikker og et væld af kulturelle oplevelser. Ta’ en slentretur på promenaden i ”Norra Hamnen”, med de mange caféer og restauranter. Nyd livet og udsigten mod vest over Øresund.

Helsingborg har totalt ca. 500 butikker, især i Kullagatan, Bruksgatan, Dronninggatan, Järnvägsgatan og Storgatan. I sidstnævnte finder I flere mere eksklusive butikker og caféer. “Väla Centrum”, som er et af Sydsveriges største indkøbscenter, ligger kun 6 km. nordøst for Helsingborgs centrum.

Kulturtilbud i Helsingborg

”Dunkers Kulturhus” er Helsingborgs kulturelle fyrtårn, hvor spændende arkitektur, skiftende udstillinger, galleri, international musikscene og alverdens kunstneriske udfoldelser mødes og skaber store oplevelser.

Nær byens smukke og charmerende centrum med et livligt café- og butiksliv kan du også opleve ”Helsingborgs Konserthus” i en klassisk funkis-bygning og med et varieret og bredt musikprogram, ikke mindst med byens eget symfoniorkester.

I udkanten af centrum kan du opleve en af Helsingborgs allerstørste attraktioner, ”Fredriksdal”, der er et frilandsmuseum med bondehuse, herregårds-miljøer og bykvarterer. Fredriksdal har også på en smuk park med husdyr og en helt særlig rosenhave.

Besøge endelig Sofiero Slot; tidligere sommerresidens for den svenske kongefamilie. I dag er Sofiero en elsket kulturinstitution med en stor park, direkte ned til Øresund. Selve slottet rummer skiftende udstillinger og huser koncerter.

Helsingborg har desuden en af Sveriges tætteste koncentrationer af spisesteder i forhold til indbyggertallet, og er et af Skånes gastronomiske fyrtårne med flere fremragende og prisbelønnede restauranter, som bl.a.  ”Gastro” og ”Dahlberg”.

Kärnan er et vagttårn fra middelalderen, som har våget over Helsingborg i 700 år. Det er et symbol for byen og en fotogen attraktion sammen med terrassetrapperne, der fører ned til Stortorget. Fra Kärnan har du en fantastisk udsigt over Helsingborg og tværs over sundet til Helsingør, blot 4 km væk. På en klar dag kan du, fra det 34 meter høje tårn, se helt til Malmø med Turning Torso og Øresundsbroen. Kärnan er en af de mest besøgte seværdigheder i Helsingborg.

Læs mere om Skåne her