Lund vil I huske. For byens gamle brostensgader, smukke bindingsværkshuse, den botaniske have, domkirken, atmosfæren. Nyd slentreturen gennem byen og nyd noget godt på den kulinariske gade, Klostergatan. Der bydes kagekunst for både store og små. I et internationalt perspektiv er Lund måske mest kendt for sit universitet, som gennem flere år ligger blandt de 100 bedste universiteter på verdensranglisten. Lunds studerende giver den akademiske by et ungdommeligt og moderne præg – her fødes idéer og fremtidsudsigter mellem spændende historie og stolte traditioner.

Lunds Domkirke – storslåede katedral

Midt i Lunds pittoreske bykerne rejser den sig himmelstræbende op; Lunds Domkirke. Den blev indviet i 1145 og der skal ikke meget fantasi til at forestille sig livet i munkeordenens tid. En af perlerne i kirkens indre er et pragtfuldt, sindrigt astronomisk ur fra 1424, der minder os om at tiden kan ikke stoppes. Det gælder dog ikke for jætten Finn, som står i krypten fastfrosset. Sagnet siger, at da han prøvede at rive den kirke ned, som han selv havde bygget, blev han forvandlet til en stenstøtte.

Kulturen og Skissernas Museum

Centralt i Lund ligger Kulturen – en samling af kulturhistoriske huse og havemiljøer hvor I kan opleve livet i byen og på landet, som det udspillede sig fra middelalderen og frem til 1930-erne. Her er mange aktiviteter – også for børn. Se smeden smede jernet, mens det er varmt og lad børnene kærne smør eller oplev en eller flere af de mere end 20 udstillinger med alt fra folkekunst til nutidens design.

Skissernas Museum er et unikt kunstmuseum. Her kan I se hvordan ideudviklingen frem mod kendte kunstværker har forløbet, og I kommer tæt på kunstnerens kreative proces og kan følge, hvordan både store mestre og nutidige samtidskunstnere har udviklet deres ideer gennem skitser og modeller fra hele verden.

Læs mere om Skåne her