Sveriges ekstreme udendørsaktiviteter

Leder du efter barske og ekstreme vildmarksaktiviteter? Sverige byder på seje udfordringer for krop og sjæl fra Lapland i nord til Skåne i syd!

Sveriges farligste terræn

Uanset om du ønsker at vandre eller klatre i den mægtige natur, så byder svensk Lapland på hele 4 nationalparker, nemlig Sarek, Padjelanta, Stora Sjöfallet og Muddus, der alle er rene drømmedestinationer. Oplev elg, los, jærv, ræv og mange andre majestætiske dyr, mens du krydser tundra, brølende vandfald, fjelde, gletsjere og kløfter. Det er ægte rå natur i al sin ærefrygtindgydende skønhed – her trives erfarne klatrere og eventyrere bedst .

 

Cool vandsport

Mens regionen Västerbotten har Vindelelven og Dalarna har Idre Fjell, så har Värmland Klarälven, der løber lige gennem Karlstad. Klarälven er ideel til kajak og rafting. Hvis du hellere vil surfe eller kite-surfe byder Øresund ved Malmö på imponerende bølger og vindforhold. Bohusläns kyst omed sin skærgård, samt søer og kanaler i indlandet, tilbyder perfekte udfordringer for kano- og kajak-entusiaster.

Lystfiskeri for alle

Havet, søerne og elvene i Sverige byder tilsammen på hele 37 fiskearter. Lej en kajak og tag på eventyr i Stockholms og Göteborgs skærgårde. Du kan også tage turen til Klarälven og Dalälven i det centrale Sverige, hvor gedder og aborrer springer vildt. Endelig venter et fiske-Eldorado ved de brusende elve oppe ved Polarcirklen i nord. Dér er de naturlige forhold og strømfald så skrappe, at du får brug for lokal vejledning i tillæg til madding.

Cykling som sport

Sverige har et væld af fantastiske cykelstier. Klarälvsbanan på hele 210 km og stierne langs Göta Kanal, mellem Göteborg og Stockholm, ligger i lavlandet. I modsætning indbyder vejene i Bohuslän og Dalsland til høj puls og fart i mere kuperede terræner. Men hvorfor ikke rejse længere nordpå – til fjeldene? Åre Bike Park´s mountainbike-stier giver dig den ultimative udfordring – det samme gælder for den verdensberømte Björkliden i svensk Lapland.