Mød Sveriges historie

Sverige er top-moderne på alle måder. De mange museer, fortidsminder, de oldgamle byer og historiske seværdigheder fortæller allesammen noget om, hvordan Sverige har udviklet sig til hvad det er i dag – og måske hvor landet er på vej hen.

Historiske og moderne pragt i det sydlige Sverige

Region Skåne har 300 slotte og herregårde, som vidner om landets adelige traditioner. Utilgængeligt? – nej, absolut ikke; nærmere tværtimod. Mange af de svenske herregårde har både caféer og gallerier. Ønsker du at slå flere fluer med ét smæk, så skal du vide at Malmö Konstmuseum, Stadsmuseet, Naturhistoriska Museet og Teknikens & Sjöfartens Hus alle ligger i Malmöhus Slot. Samtidig ligger Malmøs moderne vartegn Turning Torso kun få minutter væk – masser af attraktioner i kort afstand fra hinanden.

Midtsverige med landets ældste byer

Ikke sikker på hvor du skal begynde? Tag til Uppsala og Sigtuna nord for Stockholm! Sigtuna blev grundlagt i 980 og er Sveriges ældste by. Uppsala har gravhøje fra 500-tallet og en katedral fra 1435. Tip: Besøg Gamla Uppsala Museum og Disagården Frilandsmuseum .

Følg UNESCOs verdensarvsliste

Har du hørt om hellerestningerne i Vitlycke, kobberminen i Falun og Visby på Gotland? De er blot 3 af de seværdigheder på UNESCOs liste over verdenskulturarv, der giver indblik i Sveriges rige historie – og der er mange flere! Blandt andet også landskaberne i svensk Lapland, hvor du kommer til at kende den samiske kultur.

Børnevenlige udendørsattraktioner

Tre tips til slut: Gøta Kanal – vandvejen mellem Göteborg og Stockholm – var engang landets vigtigste handelsvej. I dag er den et paradis for cyklister og roere. Bohuslän bugner af velbevarede fiskersamfund, der giver indblik i livet på kysten – i dag såvel som før i tiden. Vælger du at campere i Göteborg, er der historiske seværdigheder på ethvert gadehjørne. Byens ældste kvarter er det spændende område Haga, hvor du blandt andet også finder Sveriges største ´kanelsnurringer´ på café Husaren.