Midtsverige, også kaldet Götaland, dækker blandt andet over den svenske hovedstad Stockholm, samt familievenlige regioner som Mälardalen, Roslagen , Bergslagen, Dalarna og Värmland.

Stockholm på den øverste hylde

Med næsten 35.000 øer, klipper og rev er det ikke underligt, at Stockholm anses for at have én af de smukkeste skærgårde. Noget af det mest unikke ved Stockholms skærgård er tilgængeligheden – færger bringer dig nemt og hurtigt ud til dejlige skærgårdsøer som Grinda, Vaxholm, Sandhamn og Fjäderholmarna. Hvis du har tid, så afsæt endelig en dag eller to til at nyde skærgårdens mange forskellige øer, der yder på både restauranter, kroer, hoteller og teltpladser m.m. Hele sommeren bobler de små fiskersamfund af liv med fænomenale fiskerøgerier, destillerier, landhandler, pølsemagere og bagerier. Stockholms skærgård har med andre ord alt der skal til for at din ferie bliver eventyrlig og begivenhedsrig.

Når du er tilbage på land venter Stockholm – sprængfyldt med alt hvad du kan drømme om indenfor bl.a. high-end shopping, familieattraktioner og kulinariske oplevelser. Er du til smarte cafeer, innovativ ´gademad´, gastropub-oplevelser eller gourmet? Her er det hele! Og til berømte steder såsom Djurgården, Skansen og Gröna Lund forlystelsespark er der altid kun en kort tur med sporvognen, eller en sejltur eller bustur fra den gamle bydel. Hvis du ønsker en  Sveriges-oplevelse serveret på et sølvfad, så er Stockholm absolut byen for dig.

Zoologiske haver i Norrköping og Mälardalen

Gårdsjö Elgpark ligger kun en time fra Stockholm og er en oplevelse for både store og små. Elgene lever frit i et kæmpe område med skov, enge og søer, men de elsker også at få besøg af turister – hvilket betyder, at du har rigtig gode muligheder for at få masser af dejlige nærbilleder af Skovens Konge. Vil du hellere besøge Skandinaviens største dyrepark Kolmården? – den ligger 1,5 times kørsel syd for hovedstaden. Her kan hele familien opleve delfin-shows, samt oplevelser med blandt andet tigre, bjørne, ulve og næsehorn, der helt sikkert vil vække jubel blandt både store og små.

Højdepunkter i Dalarna og Värmland

I Dalarna er mountainbike en populær sportsaktivitet, mens både Säfsen, Idre Fjäll og Sälen er strålende cykeldestinationer. På flere steder kan I også fiske, ride og padle. Et herligt roligt tempo finder du i Treard Event i Bergslagen, hvor du blandt andet kan smede dine egne lysestager som en souvenir at tage med hjem.