Bohusläns smukke øer

Bohusläns kyst er oversået med livlige og stemningsfyldte fiskersamfund. Men glem endelig ikke de mange magiske øer! Tre af dem er Åstol, Käringön og Väderöarna. Der er gode færgeforbindelser til øerne med hyppige afgange.

Lille Åstol med de store madoplevelser

Øen Åstol ligger midt mellem Tjørn og Marstrand. Det er en lille ø, og det første man ser når øen dukker op er Svabergene og de små, hvide huse, der næsten alle er orinteret i østlig/vestlig-retning på grund af vinden. Her kan du nyde sol og badning midt i det hyggeligt livlige miljø i gæstehavnen.  På restauranten Åstols Rökeri kan du nyde dejlig fisk og skaldyr når sulten melder sig – og med musik til. Se endelig også muséet Gröna Boden – det giver indblik i Åstols historie som fiskersamfund.

Nøgenbadning på Käringön

På Käringön vælger du fra ´øverste hylde´ mellem supergode badeklipper, strande og adskilte nudiststrande for damer og herrer. Dette er en af Bohusläns bedst bevarede øer; arkitekturen består af 200 småhuse og skæve rorbuer. De første fiskere slog sig ned på Käringön allerede i 1500-tallet, og sildefiskeriet var hovederhvervet i næsten 300 år. I dag har øen både hotel og vandrerhjem, samt barer og restauranter i området omkring gæstehavnen – et måltid på Petersons Krog er et must! Hvis du ikke ankommer i egen båd, tager du blot færgen fra Hälleviksstrand.

 

Väderöarna – sidste udpost før det åbne hav

Naturreservatet Väderöarna består af 400 øer og der går færge fra Fjällbacka mange gange dagligt. Øen Storö er et paradis for friluftsfolket og et perfekt udgangspunkt for kano- og kajak-roning m.m. Du finder også et fyrtårn, vandrestier og flotte bademuligheder. På Väderöarnas Värdshus serveres udsøgte fisk- og skaldyrsmåltider.

Læs mere om Vestsverige her