Guldture gennem Funäsfjellene

Foråret, sommeren og efteråret i Funäsfjellene er alle fantastiske årstider til udendørsaktiviteter. I Funäsfjellenes dejlige omgivende naturområder er vandrere og løbere garanteret roen og fred – men også massevis af spiselige bær. Vandreruterne er så flotte, at 30 specielt udvalgte ruter bliver kaldt for Guldture!

Funäfjellenes Guldture

Længes du efter at opleve Sveriges smukkeste fjeldtoppe og rislende småvandløb? I Tänndalens nærområde findes masser af dejlige naturruter, som er perfekte til både løb og vandreture. Funäsfjellenes Guldture består af både hel- og halvdagsture, som er lette at følge og supergode for alle typer vandrere. Udsigterne du kan nyde på vejen er formidable – og der er desuden lagt op til dejlige måltider og overnating lige i nærheden af turstierne.

Otte indholdsrige kilometer på 3 timer

Gruvleden-Lillskarven er 8 km lang og tager 3 timer at gå. Udsigten er suveræn, og du får også historie med i købet. Denne rute giver dig følelsen af at spadsere eller løbe i højfjeldet, men den er alligevel ret let at gå. Stien, der går mellem Svansjön ogVättafjället, er for rigtig mange vandrere en klar favorit. Også denne vandresti er 8 km lang, tager ca. 3 timer at gå og bringer dig forbi søer, elve og fossefald. Det højeste punkt ligger 1153 meter over havet og udsigten mod Storvigeln gør er hele turen værd!

Blomsterpragt ved Hamrafjellet og Anderssjøene

Med fjeldparkeringen i Tänndalen som udgangspunkt kan du vælge mellem flere supergode vandrestier. Turen rundt om Anderssjøene tager ca. 9 timer og byder på et smukt søsystem langs en småkuperet sti. Turen omkring Hamrafjellet er omtrent 20 kilometer lang og må forventes at tage ca. 8 timer. Dette er et typisk blomsterfjeld med Sveriges muligvis flotteste orkidé-enge, som en af attraktionerne undervejs.

Blomstersti for børnefamilier

Blomsterstigen er 2,5 km lang og kan gås på 1 time. Dermed kan den give dig og familien en supergod prøvesmag på Hamrafjällets brede udvalg af vandrestier. Du får et unikt indblik i Härjedalens fauna og flora, mens skiltingen undervejs også informerer om fugleliv, områdets dyr og sjældne blomster. Cirka halvvejs støder du på en bæk, hvor det er oplagt at holde pause med en lille picnic.