Smålands vilde vesten

Smeden hamrer på hestesko, barberen bruger ragekniv, og hattemageren tager hovedmål. Foran sit kontor sidder sheriffen i en gyngestol med stjerne på vesten og pistoler i bæltet. Længere henne ad hovedgaden – på stationen – står damplokomotivet og stønner og pruster, mens friske avisdrenge deler High Chaparral  Chronicle gratis ud til de rejsende, som ved selvsyn kan orientere sig om, hvad der sker i byen – og hvem der på egnen er efterlyst for bankrøverier eller kvægtyveri. Brødrene Mike og Greg Andersen, efterlyst for et hold-up i River City, omtales med frygt i den lokale sprøjte. Køen af rejsende, der ønsker en plads på toget, er lang, men hvad betyder det, når der hele tiden venter nye oplevelser i dette virvar af cowboys, fine damer, dragere og en stationsforstander med kasket?

Tilbage til en svunden tid

Og at få sig en på opleveren er lige præcis meningen i High Chaparral hvor man hele tiden bliver overrasket og føler sig som en del af en svunden tid. Det er tydeligt, at den svenske wild west-park, der ligger i Hillerstorp mellem Värnamo og Isaberg, er bygget af folk med en forkærlighed for den ægte vare. Folk med medfødt sans for træværk og en ukuelig lyst til at bygge i original westernstil. Alt er gennemført, og uanset hvor meget man leder, er det umuligt at finde så meget som en enkelt plastikstol eller en moderne lommeregner.

Skyd på Dalton-brødrene

Fire gange om dagen er der livagtige shows på High Chaparral. Om formiddagen er der Lucky Luke Show for de mindste, hvor Lucky Luke fanger Dalton-banden og deres mor med hjælp fra de skydende børn. Muntert og ufarligt, selv for de mindste. To gange om dagen er der Wild West Show, hvor der på en næsten 300 meter lang westerngade opføres et knap halv time langt teater- og stuntshow, der i professionalisme rangerer med det bedste fra USA, og som alene gør turen til Hillerstorp værd at tage. Skurkagtige sydstatssoldater, diligencer, letlevende dansepiger og en bedemand på jagt efter nye kunder er blot nogle af ingredienserne i et show, der byder på rigeligt med overraskende og vilde stunts. Endelig er der også Indian Show én gang om dagen, der giver de besøgende et indblik i indianernes myteomspundne kultur.

Læs mere om Småland her