Kalmar Slott er Nordens bedst bevarede renæssanceslot, og slottet, der ligger hvor Kalmars middelalderlige havn lå i Slottsfjärden, har spillet en afgørende rolle i Sveriges historie siden dets opførelse blev påbegyndt i slutningen af 1100-tallet.

I 1397 var slottet centrum for en af de vigtigste politiske begivenheder i Nordens historie: dannelsen af Kalmarunionen. I 1500-tallet havde slottet sin største glansperiode, hvor det fik sit nuværende udseende. Gustav Vasa ombyggede den middelalderlige borg til et pragtpalads, der var en renæssancekonge værdig.

Børnenes helt eget slot

Om sommeren forvandles Kalmar Slott fra et stort historisk vidnesbyrd til et eventyrligt slot for børnene, der byder på masser af sjove aktiviteter for små prinser og prinsesser! Prøv for eksempel en ægte ridderturnering, og jag de store rotter i slottets køkken – eller hvad med at trække det berømte sværd ud af stenen? Der er også mulighed for at kigge på Askepots sko i glas og opleve pandekagehuset fra eventyret om Hans og Grete – og hvis man er modig nok, kan man få fortalt uhyggelige gyserhistorier i et af slottets mørke rum! Er man mere til gøgl end til gys, så tag med på skattejagt med gøglere fra middelalderen.

Vær med til de højtidelige ceremonier, hvor enhver prinsesse kan følges med sin ridder i et smukt kostume, som hun selv kan være med til at kreere. I smykke-workshoppen kan prinsessen lave en fin krone, mens prinsen kan designe et sejt ridderskjold.

Læs mere om Småland her