En verden af glas og betagende håndværk

Fascinerende håndværk og design af international klasse. Den kombination har gjort Glasriket i det sydøstlige hjørne af Småland til en af Sveriges rigtigt store turistattraktioner.
Riget af glas, der strækker sig fra Växsjö i vest til Nybro i øst og fra Emmaboda i syd til Kosta i nord, rummer mere end 13 glasværker – med Kosta Boda og Orrefors som de største og mest kendte – og en lang række mindre glasværksteder, der hvert år lokker mere end en million besøgende til.

I Glasriket er det kun fantasien der sætter grænserne. Her kan hele familien udfolde sig kreativt i de smukke smålandske omgivelser. Det er magisk at stå i de varme værksteder og se glaspusterne formgive den glødende glasmasse. Og bagefter kan hele familien selv få lov at prøve kræfter med kunsten at puste glas.

Kosta Glasbruk – et stykke svensk kulturhistorie

Sverige ældste glasværk ligger midt i Glasriket. Her har ovnene i Kosta Glasbruk været i gang siden 1742. Her er der blandt andet guidede ture gennem værkstederne, hvor store svenske formgivere gennem tiden har designet masser af moderne klassikere i glas. Besøg også den store udstillingshal, hvor glasværkets produktion og historie gennem et kvart år tusinde er udstillet.

Får I lyst til at få glas med hjem, så kan der være mange penge at spare i Kosta Outlet. Og når dagen er omme, kan hele familien overnatte i Glasriket på alt fra det spændende Kosta Boda Art Hotel til bed & breakfast-steder og campingpladser. Efter en god nats søvn er der nemlig meget mere at opleve i det svenske Glasriket.

Læs mere om Småland her