Carlstens Fæstning på Marstrand

Cool natteliv og kongelig glans? Siden 1800-tallet har kong Oscar II´s ø Marstrand været et mødested omkring fest, sejlads og solbadning i årets varme måneder!

Bygget til at beskytte mod ubudne gæster

I dag er Carlstens Fæstning kendt for den fantastiske udsigt og de mange arrangementer om sommeren, såvel som for sin spændende historie. Som et forsvar mod angribere, besluttede kong Carl X Gustav at bygge en fæstning på øens højeste punkt . Tyve og vagabonder bistod ved byggeriet og om vinteren var dødeligheden helt oppe på 20 % blandt de indsatte fanger. Ikke desto kunne man læse en munter annoncer i Göteborgs aviser i 1820’erne: ” Tag med færgen til Marstrand og giv fangerne mad!”

Oplev én af de smukkeste øer i Bohuslän

I slutningen af 1700-tallet var den 1200 meter lange mole på Marstrand Europas længste – i dag er den en romantisk promenade med masser af hyggelige barer. Øens brostensbelagte gader er fulde af gallerier, ateliérer, samt interiør- og tøjbutikker. Bygningerne er fra perioden 1700 til 1900, og skævhederne i mange af husene vidner om, hvor meget vejr og vind øen og dens indbyggere har udholdt gennem århundrederne. Kig endelig indenfor på Grand Hotell Marstrand. Hotellet blev bygget i 1892 og i stueetagen serverer restaurant Tenan friske krebs ´au gratin´ med hvidløg.

Læs mere om Vestsverige her