Malmös smukke vartegn

190 meter rager dette smukke bygningsværk op i luften, og ligegyldigt hvorfra du ankommer til byen, kan Turning Torso ses, som et vidnesbyrd om den gamle købstads forvandling til en storby, hvor tradition og modernitet går hånd i hånd. Bygningen vrider sig 90° fra fundament til top  Turning Torso, der stod færdig i 2005 og er tegnet af den spanske mesterarkitekt Santiago Calatrava, er ikonet på den enorme udvikling området ved Västra Hamnen har gennemgået de seneste godt 10 år.

Spændende bydel

I 1990’erne lå Västra Hamnen hen som et utilgængeligt område med industrihavn, skibsværft og store kraner. I dag lokker den nye bydel med spændende arkitektur med fokus på kreative og miljørigtige løsninger, fine strandpromenader, maritim atmosfære, strand, restauranter og ikke mindst en forrygende udsigt over Øresund. Lad dig forføre af dette spændende møde mellem natur og kultur, og en kop kaffe på en af de hyggelige caféer med havudsigt, der er det naturlige samlingspunkt i Västra Hamnen, inden turen måske går til den smukke Ribersborgstrand – eller Ribban, som den blot hedder i folkemunde i Malmö – hvor dagen kan sluttes af med en dukkert i Øresund fra badebroen ved den smukke badeanstalt Ribersborg Kallbadhus, der daterer sig helt tilbage til 1898.

Gå ikke glip af Skånes andre høje seværdigheder:

212 meter: Skånes højeste bjerg, Söderåsen
203,6 meter: Sveriges højeste bygningsværk, Øresundsbron
190 meter: Sveriges og Skandinaviens højeste beboelsesbygning, Turning Torso
55 meter: Tårnet på Domkirken i Lund
23 meter: Skånes højeste vandfald, Hallamölla ved Verkeån på Österlen

Bygningen er ikke åben for besøgere, undtagen i et par uger om sommeren, hvor der er guidede rundture, og man kan tage op til øverste etage for at se udsigten over Malmø og Øresund

Læs mere om Skåne her