Kunsten at shoppe svensk i Sverige

Leder du efter spændende, velsmagende og sjove ferieminder, som er 100% svenske? Jagten på ikoniske fødevarer, mærkevarer og design bringer dig et stort skridt tættere på den svenske folkesjæl.

Nye navne har indtaget catwalken

Jo, den er god nok – svenskerne er et fantastisk trendy og modebevidst folk. Unge svenske op og fremstormende designere betragtes som ´den nye vin´ indenfor modeindustrien og har fået et solidt fodfæste internationalt. Mærker som Acne, Filippa K, J. Lindberg, Nudie Jeans, Cheap Monday, &OtherStories, WeSC og Weekday er svensk design når det er bedst og fås overalt i landet. Tip: I Sjuhärad i Vestsverige venter godt 40 fabriksudsalg med ekstremt lave priser på både tøj, interiør og sportsudstyr.

Glaskunst, møbler, stof og porcelæn

For at få et indblik i svensk glaskunst og møbeldesign bør du tage en tur til henholdsvis Glasriket og Møbelriget i Småland, hvor  blandt andet IKEA blev født. Besøg berømte glasværker og studier, hvor du endda kan forsøge dig med at blæse dine egne glas eller nyde en overnatning på glashotellet Kosta Boda Art Hotel. Med fabriksudsalg og er også Rörstrand Porslinsfabrik i Lidköping en tur værd – blandt andet stammer Nobel-servicet herfra.

Unikke souvenirs langs hovedvejen

Hver eneste region – og også mange byer – har deres helt egne specialiteter indenfor f.eks. fødevarer og design. Køb en Dalahest i Dalarna, Västerbottensost i Västerbotten og et glas sild, når ferie går til vestkysten! I det nordlige Sverige venter rensdyrpølser, samisk kunsthåndværk og Kalix løjerogn m.m. Men glem ikke at stoppe ved “Loppis “-skiltene, der står langs vejene. Skåne er nemlig et paradis for antikvitetsjægere, men du kan gøre gode kup indenfor svensk kunsthåndværk, design og brugshåndværk på auktioner og loppemarkeder i hele landet.