Der findes et ordsprog om Skåne, der lyder, at den sydsvenske region er lidt svensk, lidt dansk, men først og fremmest er den skånsk. Ordsproget rummer meget præcist den danske nabo, der er helt sin egen.

Skåne byder på et uhyre varieret landskab og utroligt mange attraktive udflugtsmål – fra Sandhammerens klitter til Kullens og Hovs Hallars klipper, fra historiske slotte og herregårde til fiskernes pittoreske boder, fra Ales stenar til Turning Torso.

Flotte slotte og guddommelig gastronomi
. Intet sted i Sverige ligger smukke, historiske slotte og herregårde med storslåede parker og haveanlæg så tæt som i Skåne. Besøg for eksempel den danske dronning Ingrids barndomsslot Sofiero eller gå på opdagelse i skulpturparken på Wanås Slott.

Skåne kaldes Sveriges forrådskammer, og de lokalt producerede madretter er i fokus over alt. Man skal ikke køre mange kilometer i Skåne for at støde på én af egnens mange hyggelige gårdbutikker, og Skåne byder på masser af lækre restauranter, hvor det lokale er i fokus. Det er det også på Bjärehalvøen, hvor en madvandring kan anbefales.

Sprudlende byer

Universitetsbyen Lund, den svenske tennishovedstad Båstad, Wallanders Ystad og ikke mindst Skånes hovedstad, Malmö, er byer, der skal besøges. Her er gode shoppingmuligheder, masser af historie, spændende museer og masser af kulturelle oplevelser.

Det er dog ikke kun de store byer, der lokker i Skåne. Snyd ikke dig selv for de som, idylliske fiskebyer som Mölle, Arild og Torekov i det nordvestlige Skåne eller æblehovedstaden Kivik i Österlen.

Skåne er helt sin egen og byder på noget for enhver smag.