Dyr i naturen – og dyr i parkerne

Sverige har et rigt dyreliv på flere måder ! Fra svensk Lapland i nord til Skåne i syd kan du vælge frit mellem oplevelser i naturen  eller i dejlige parker og akvarier.

[/visitsweden_blurb]

Den mest naturlige ting i verden

Pak dine kikkert og dit kamera og holde øjne og ører åbne! Med varieret terræn og omkring 30 nationalparker er det en selvfølge, at du kan vente dig magiske møder møder med dyrelivet, uanset hvor du er på ferie i Sverige.

Ønsker du at se elge og bævere helt tæt på, er der både guidede safarier og elg-parker i Lapland, Värmland, Västerbotten og Vestsverige. I Kosterhavet Nationalpark kan du opleve sæl-safari og langs hele Bohusläns kyst tilbydes skaldyrs-safarier: du kommer med lokale fiskere på havet og fanger selv rejer, hummer, krabber, krebs og østers. Skærgården og fiskeriet er magisk, men højdepunktet er nok om aftenen, når du få serveret din fangst på en hyggelig kro ved havnen.

Akvarier og zoologiske haver

Det eraldrig langt mellem spændende akvarier og zoologiske haver i Sverige, og mange af dem arbejder målrettet med at bevare truede arter. Ønsker du at se hajer og piratfisk? – eller er de svenske fiskearter mere interessante? På Museet Universeum i Göteborg har de begge dele, mens Havets Hus i Lysekil fokuserer på livet i de lokale farvande.

Ønsker du at opleve de nordiske dyrearter, er Nordens Ark i Bohuslän oplagt. Skånes Djurpark , Borås Zoo og Park Zoo i Eskilstuna har både nordiske og eksotiske arter . Og hvis du søger det spektakulære, så er Orsa Grönklitt faktisk Europas største bjørnepark . Glem heller ikke øerne: Ølands Zoo har tropiske og truede dyrearter fra hele verden.