Sveriges smukkeste kystområder

Er du til smukke og hyggelige fiskersamfund? – eller frister det mere med gode surf-bølger, kridhvide sandstrande eller spektakulære naturfænomener ved vandet? Læs videre for at finde netop din favoritkyst i Sverige!

Kyster i Syd – Skåne, Halland og Blekinge

Hvis du kører over Øresundsbroen fra København, er den 2,5 km lange strand Ribersborg i Malmø noget af ​​det første, der møder dig. Herefter er det bare at følge kysten mod nord til regionen Halland. Frisk vind og høje bølger gør at de hvide sandstrande i Simrishamn i Skåne, samt Varberg og Appelviken i Halland, er særligt populære feriemål blandt både familier og surfere. Nysgerrig efter mere? – både Karlskrona og Karlshamn Blekinge har smukke skærgårde.

Kyst og skærgård i Småland

Dybe bugter, aflange halvøer, der stikker ud i Østersøen, og hundredvis af udsatte klippeøer dominerer kysten af ​​Småland, hvis fastland alene er ca.  1200 km langt.
Dertil kommer Smålands øgrupper Mönsterås i syd og Loftahammar i nord, som har rendyrket natur til opdagelsesture i kajak.
Øerne på østkysten byder på både solvarme klipper, skyggefulde lunde og dybe skove. Västervik selv har over 5.000 skærgårde og øer.

Bohusläns kyst – indrammet af fiskersamfund

Har du hørt om Smögen, Grebbestad, Lysekil og Fjällbacka i Vestsverige? De er kun et lille udsnit af alle de dejlige fiskersamfund, der ligger som perler på en snor fra Gøteborg og op til den norske grænse ved Svinesund. Her venter dig en overflod af strande og andre herlige badesteder. Rejser til Bohuslän og vestkysten, vil du overalt kunne nyde fine gamle træhuse, livlige marinaer og små samfund, der byder dig velkommen med åbne arme. Ø-hopping i skærgården er endnu en unik aktivitet du bør opleve i Sverige. Et stort antal færgeafgange bringer dig nemt og bekvemt ud til skærgårdsøerne – selv i Göteborg !

Höga Kusten – UNESCO Verdensnaturarv

Den 100 km lange Höga Kusten (den høje kyst) er et fantastisk naturområde i Nordsverige ved den Botniske bugt og Sundsvall. For badenymfer og vandrerer er området yderst attraktivt. Kystlinien er præget af stejle granitklipper og klippeøer, der rejser sig op fra havet. De mange klippeformationer, forårsaget af gletsjernes tilbagetrækning for omkring 9600 år siden, er et imponerende syn.

Stockholm med verdens smukkeste øer

Stockholm er bygget på 14 øer, og hovedstadens over 30.000 holme, rev og øer kan let nås med de mange sightseeing-både, der afgår fra centrum. Hvor turen går hen? – hvad med de smukke øer Grinda, Vaxholm, Fjäderholmarna og Sandshamn, hvor bademulighederne er i verdensklasse og idyllen råder!?