Vestsverige en verden af oplevelser

På den ene side havet og den smukke skærgård med små og store øer og skær. På den anden side skovklædte fjelde med dybblå skovsøer og en dyrebar ro. Vestsverige er uhyre varieret og på et utal af aktiviteter både til vands og til lands. Fra kanotur i Dalsland og skærgårdsferie i Bohuslän til Textilriket og smukke slotte i Västergötland og storbyferie i en af Europas mest charmerende storbyer, Göteborg.

Bohuslän – Skærgårdens mange perler

Bohusläns skærgård, der ligger nord for Göteborg, er fyldt med små, idylliske fiskersamfund med pittoreske sjöbodar i alle regnbuens farver langs havnene. Fiskerne er her stadig, men de små øer og fiskerlejer lever i dag mere af turisme end af sild. Skærgården tilbyder masser af aktiviteter som havkajak, fisketure, skaldyrssafarier og meget andet. Besøg for eksempel den charmerende Marstrand eller Fjällbacka, hvor den populære krimiforfatter Camilla Läckbergs bøger udspiller sig.

Dalsland – tusind søer og tusind muligheder

For vildmarksturister og naturnyder er Dalsland det sydlige Sveriges hjerte. Her kan man lytte til stilheden i Tresticklans Nationalpark og mulighederne for kanoferie er blandt de allerbedste i hele verden. Dalslands Kanal er blot et af mange områder, der egner sig til en kano- eller kajakferie med hele familien. Dalsland ligger blot en kort køretur fra Bohuslänskysten. Tusindvis af søer, enorme skovområder, rigt dyreliv og Dalslands Kanal gør området attraktivt for vildmarksinteresserede. Tag på et dagscruise på kanalen, lej en kajak og prøv fiskelykken eller prøv bæversafari og elgsafari. Dalsland byder på spændende friluftseventyr, smukke landsbyer, museer og lokale madoplevelser.

Et rige af tekstiler

Småland har Glasriket og Möbelriket. Västergötland har Textilriket i området omkring Borås. Her åbnede i 1834 Sveriges første mekaniske bomuldsvæveri, og da industrien i 1950-tallet var på sit højeste var der op mod 100.000 ansatte på områdets mange væverier. I dag er det muligt at besøge mange af væverierne og også at gøre en god handel.

Göteborg for hele familien

Sveriges næsstørste by, Göteborg, er en oplagt feriemulighed for familien. Byen har alt, hvad man kan forvente af en moderne storby, og så er den ikke større, end at den stadig er uhyre charmerende. Kig blot på byens gamle, lyseblå sporvogne. For familiens yngste vil Nordens største tivoli, Liseberg, og science-museet Universeum med garanti være et hit.

Læs mere om Vestsverige her